La popularització de la Independència

Mai com ara s’ha parlat tant de la independència al nostre país, aquesta darrera setmana ha estat especialment moguda en aquest sentit, primer el Vicepresident de la Generalitat i President d’Esquerra, Josep-Lluís Carod-Rovira, proposa de fer un referèndum d’autodeterminació el 2014 (en commemoració dels 300 anys del desgraciat 11 de setembre de 1714 que ens lligà definitivament a Espanya), cosa que ha obert el debat al voltant del tema, i avui el diari AVUI (valgui la redundància) publica que “Intel·lectuals pròxims a CiU i a ERC creen un fòrum sobiranista” encapçalat per Alfons López Tena (Vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta de CiU), i Hèctor López Bofill (escriptor i professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra).

Recentment també han sortit moviments interns dins d’alguns partits reclamant que es mostrin més sobiranistes com el Reagrupament.cat i Esquerra Independentista per part d’Esquerra Republicana de Catalunya, i Plataforma per la Sobirania i Desfederem-nos per part de Convergència Democràtica de Catalunya que proposa a més el darrer que se separin d’Unió Democràtica de Catalunya.

Sense olvidar la Plataforma pel dret de decidir, i Sobirania i Progrés, que conjuntament han presentat la campanya “Decideixo decidir” que consisteix en una recollida de signatures per reclamar el traspàs a la Generalitat de Catalunya de les competències necessàries perquè es puguin convocar referèndums.

En fi, que el tema està més en boca de tothom que mai, i convé mantenir-ho així.

Edito a les 00.45 hores del 30 d’agost (Gràcies per l’apunt aNna):
Apunt d’ultima hora a l’AVUI: “
Mas i Carod secunden el fòrum sobiranista dels intel·lectuals

Aquesta entrada s'ha publicat en Política i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>