Si Espanya neix quan Catalunya mor…

Decret de Nova PlantaAvui estava “viquipediejant” per la wiquipedia anglesa, i he descobert un article interessant, que llista per data de fundació els diferents països del món, fins hi tot els ja no existents com a tals, com podria ser el cas de Catalunya (m’ha fet una certa gràcia veure que hi apareixia), que diu que: a l’any 988 Catalunya s’independitza de facto del regne de França.

Aleshores he anat baixant llista avall, fins que m’he topat amb el 1714, i em sorprèn veure que en aquest any és quan es funda el que més tard serà anomenat Espanya, i és la unificació de tots els regnes de la Península Ibèrica (excepte Portugal, ells van tenir més sort), sota la Corona de Castella.

És força curiosa la coincidència de dates, just quan Catalunya perd per complet les seves llibertats nacionals i el seu autogovern com a conseqüència de la guerra de successió, i el Decret de Nova Planta és quan neix el que més tard serà Espanya.

No és d’estranyar doncs que els espanyols tinguin tanta por del que pugui passar a Catalunya, perquè: Si Espanya neix quan Catalunya mor, que passarà quan Catalunya ressusciti?

Edito a 10 de febrer del 2008: Sembla ser que la Wiquipedia anglesa, ha modificat l’article al que em referia, i corregeixo l’enllaç cap a l’article tal com estava abans de que en fessin la modificació. Avui dia l’article pel qual ha estat substituït és aquest: “List of countries by formation dates” en el qual sembla que només apareixen els Països independents en la actualitat, i ordenats alfabèticament enlloc d’estar-ho cronològicament.

Aquesta entrada s'ha publicat en Política i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>