La Monarquia

antimonarquicLa Monarquia representa “la unidaz de la Nación Española”, és l’únic element cohesionador d’Espanya, i precisament per això a Catalunya hi ha un sentiment antimonàrquic molt important.

Molts catalans són més antimonàrquics que no pas republicans precisament pel fet de que la Monarquia que ens afecta és la espanyola, i sobretot perquè simbolitza la unitat espanyola que a molts ens incomoda.

Segurament si encara hi hagués un successor de les antigues dinasties catalanes, o sigui, un digne hereu del rei Jaume I, a la majoria de catalans no ens incomodaria tant la monarquia com ho fa ara, ben al contrari, segurament la reivindicaríem, i encara més si aquesta suposés la unitat dels Països Catalans, d’aquesta manera acompliria el mateix objectiu pels catalans que acompleix la borbònica pels espanyols.

Quan es parla de la independència de Catalunya sempre la associem a que hauria de ser una república (possiblement perquè el partit que capitalitza l’independentisme és també republicà), però es podria donar el cas de que el nostre país s’independitzés però mantingués un lligam d’unió amb Espanya, que podria ser la monarquia, si els Catalans ho volem en el moment de redactar la nostra pròpia constitució, que és quan triarem el model d’estat que volem.

Cal recordar que països que gaudeixen d’una plena sobirania des de fa molts anys respecte als Britànics com el Canadà o Austràlia són Monarquies Parlamentàries que encara tenen la Reina d’Anglaterra com a cap dels seus respectius estats, i és que avui dia existeixen les Monarquies de la Commonwealth que aglutinen el Regne Unit i algunes de les seves antigues colònies. L’exemple Britànic però, també ens serveix per dir que no és necessari mantenir aquesta mena de lligams, ja que en el cas d’Irlanda (que es va independitzar el 1921) és una república, i això no li ha impedit mantenir unes cordials relacions amb el Regne Unit.

Aquesta entrada s'ha publicat en Política i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>