Joan Clos: els que volen tenir el .cat ja tenen a la Generalitat

El ministre d’Indústria Joan Clos, ha demostrat aquesta tarda en una visita a Tarragona el seu total desconeixement sobre els dominis en general, i del .cat en particular, quan una periodista de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) li ha preguntat en relació a la nostra campanya per què no s’afavoreix entre la comunitat internauta catalana la proliferació del domini .cat com a alternativa voluntària al .es que regala el seu ministeri entre tots els menors de 30 anys de l’Estat, i aquest ha respost textualment que “els que volen tenir el .cat ja tenen a la Generalitat“.

Això seria correcte si del que parléssim fos d’un domini .ct, que seria un domini territorial (de dues lletres, i que avui dia és inexistent), que representaria a Catalunya, i en conseqüència seria gestionat pel Govern de Catalunya, la Generalitat; però resulta que el domini .cat representa la comunitat cultural i lingüística catalana, que per tant supera les fronteres del Principat, i s’estén per tots els Països Catalans, i arreu on hi hagi una persona que parla en català, i que aquest domini el gestiona una fundació privada, la Fundació puntCAT.

Article de’n Saül Gordillo sobre el mateix tema.

Web de la campanya VolemUnCATnoUn.es

Aquesta entrada s'ha publicat en Campanyes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>