Rebutgen en referèndum un parc eòlic a Horta de Sant Joan

aerogeneradorsEls veïns d’Horta de Sant Joan a la Terra Alta estaven convocats aquest passat diumenge, 16 de març, a un referèndum per votar sobre la construcció del parc eòlic dels Pessells en territori municipal. Hi ha agut un 80% de participació, i el “no” ha guanyat per 630 vots, mentre que el “sí” s’ha quedat amb 160 vots.

Els arguments en contra son sorprenentment per motius ambientals, o d’impacte visual o paisatgístic, sembla mentida que gent o plataformes auto-denominades ecologístes puguin estar en contra de la instal·lació de parcs eòlics, que com tothom sap, és una de les energíes renovables que existeixen. Prefereixen potser la instal·lació de Centrals Nuclears? o anar consumint combustibles fòssils? pot semblar demagògic, però és així, rebutjar les energíes renovables, és fer-li un flac favor al nostre entorn natural.

Per altra banda és comprensible que hi hagi una certa reticència a que certs serveis necessàris per a un país te’ls posin a la teva localitat, les presons sempre són polèmiques per exemple, i en aquests darrers temps també estan sent-ho els parcs eòlics, però tant unes insfraestructures com les altres son necessàries pel bé comú.

A la meva ciutat, el Prat de Llobregat, anem ben servits en aquest sentit, tenim l’aeroport, que és gairebé més gran que el propi nucli urbà (com podreu comprovar més avall al google maps), i cal recordar que la meva ciutat està en una zona deltaica, i que té uns espais naturals que havien estat molt importants, i que es veuen reduïts per cada ampliació de l’aeroport (ja s’està començant a parlar de quarta pista sobre el mar, ara que fa relativament pocs anys que la Platja torna a ser apta per al bany, ens tornarem a quedar sense?), o pel desviament del riu Llobregat (fet fa uns pocs anys únicament per l’interès de la ciutat de Barcelona per fer crèixer el Port i la ZAL), o per cada infraestructura que se situa a la nostra ciutat, tenim la depuradora més gran d’Europa, s’està fent una dessaladora molt important en els temps que corren per abastir d’aigua a l’àrea metropolitana, i per no parlar de carreteres, ferrocarrils…

De vegades és necessari que alguns territoris facin sacrificis pel bé de la resta del país, i sovint aquestes infraestructures acaben portant algun benefici, o riquesa a les poblacions que les acullen, que tampoc està gens malament…

Jo personalment canviaria tot el que tenim al Prat per un parc eòlic, que fins hi tot penso que els molins (aerogeneradors) tenen un cert atractiu…Mostra un mapa més gran

Per a més informació:
Podeu llegir la notícia sencera apareguda a www.3cat24.cat.
Articles a la viquipèdia:
Energies renovables
Energia eòlica
Aerogenerador

Aquesta entrada s'ha publicat en Opinió i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>