Setmana del llibre en català 2008

setmanallibre2008Aquest passat dissabte he anat a la carpa de la “Setmana del llibre en català” que s’ha instal·lat al davant de la Catedral de Barcelona (del 29 de febrer al 9 de març), l’any passat també hi vaig assistir, tot i que estava en un altre emplaçament una mica més cèntric: la Plaça de Catalunya també a Barcelona.

És interessant d’anar-hi, ja que segurament és la llibreria més gran en la que podrem ser mai, i el més important: el 100% dels llibres són en català, contrastant amb el que en massa llibreries o centres comercials no passa d’una o dues prestatgeries dedicades a la llengua catalana mentre que la resta són en castellà.

En un espai com aquest ens adonem de la quantitat de llibres que es publiquen en la nostra llengua, tractant tota mena de temes i gèneres, la qual cosa demostra la gran vitalitat del català, i d’això ens n’hem d’enorgullir, i ho hem de fer veure a tothom. I és que la literatura catalana és la més important d’Europa sense un estat propi que li doni suport, i amb un nombre de parlants semblant. Si no fós per aquesta vitalitat de ben segur que la cultura catalana no hauria estat la convidada d’honor de la Fira del Llibre de Frankfurt en la passada edició del 2007.

Jo he aprofitat l’esdeveniment per comprar alguns llibres, uns més nous, d’altres no tant, i alguns que són ja clàssics de la literatura catalana contemporània:

  • “L’informe Phaeton”, d’Albert Salvadó
  • “Farsa”, de Màrius Serra
  • “Terrorista”, de John Updike
  • “Uf, va dir ell”, de Quim Monzó
  • “El perquè de tot plegat”, també de Quim Monzó
Aquesta entrada s'ha publicat en Llibres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>