Decret de la Sequera + Pla Inuncat = País de pandereta

Aquests dies es produeix un fet paradoxal, i és que per una banda està en vigor el Decret de la Sequera, i per l’altra en alguns territoris està activat el pla Inuncat, d’emergència per risc d’inundacions… Qualsevol persona que ens observi des de la llunyania pensarà que estem bojos en aquest país! (o si més no, qui ens governa…)

Portem un parell de setmanes que no para de ploure, que en tot moment en un racó o altre del país, està plovent, i en conseqüència cada dia tenim una nova dada sobre el nivell dels embassaments catalans que no para d’augmentar, fins al punt que tenim més del doble d’aigua que fa un parell de mesos, quan aleshores sí que estàvem en plena emergència nacional… Fins hi tot un assessor del departament de medi ambient, en una entrevista al Món a RAC1, deia l’altre dia que ja no hi ha sequera, que només cal observar el nostre entorn…

Jo tinc la solució definitiva al problema, i és que com que darrerament estem veient que els grans problemes d’aquest país, son més nominalistes que altra cosa. Que canviin el nom del decret de la sequera (que ja tenen experiència en modificar el decret quan no els ve bé el que hi diu…), per exemple:

“Decret pel qual s’estableixen mesures de caràcter puntual d’estalvi dels recursos hídrics del país, fins que el nivell dels embassaments sigui suficient com per a garantir l’aigua de boca a tota la ciutadania, a l’espera de l’entrada en funcionament de la dessalinitzadora d’El Prat de Llobregat al maig o juny de l’any vinent…”

Se que queda una mica llarg, però així ja no parlem de sequera, crec que és la única solució possible… Per altra banda si aquest és el títol del decret, com serà l’articulat? Això els ho deixo a ells, que tampoc és qüestió de fer-los tota la feina…

Aquesta entrada s'ha publicat en Opinió i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>