Lectures: El conte número tretze

El conte número tretzeAquesta novel·la de Diane Setterfield, relata el procés de redacció de la biografia de la famosa i misteriosa escriptora anglesa Vida Winter, la qual no ha explicat mai ni un sol detall del seu tortuós passat a la opinió pública (sempre que se li ha preguntat al respecte en alguna entrevista, s’ha inventat una història diferent). Però ara és gran, i està greument malalta, per això encarrega a una jove (després de llegir el seu assaig sobre uns bessons escriptors), filla d’un llibreter de vell, anomenada Margaret Lea que escrigui la seva vida. La jove, que te alguns problemes d’identitat, accepta l’encàrrec una mica a contracor al principi, com un repte, i trobarà alguns punts de contacte entre la seva pròpia vida i la de l’escriptora.

El relat va alternant el passat amb el present. Al passat hi anem a través de la història explicada de viva veu per la senyoreta Winter, i en el present vivim les investigacions que fa pel seu compte la jove biògrafa per assegurar-se de que el que li explica l’escriptora és cert (tenint en compte els antecedents…), a més de conèixer la pròpia història de la Margaret Lea que també té detalls de la seva vida amagats…

Text de contraportada:
Precedida d’un èxit aclaparador arreu del món, i escrita amb excel·lent pols narratiu, El conte número tretze és una esplèndida novel·la que beu de Jane Austen, les germanes Brönte i Daphne du Maurier i narra la relació entre dues dones atrapades pel seu misteriós i terrorífic passat. Margaret Lea és una jove tímida i insegura, filla d’un llibreter de vell de Londres, que un bon dia rep una carta que capgirarà la seva gris i solitària existència. Vida Winter, una de les escriptores més importants d’Anglaterra, ara greument malalta, ha decidit explicar per primera vegada la seva vida, fins aleshores del tot secreta, i l’ha escollida a ella després de llegir una biografia que va escriure sobre uns germans bessons. Margaret viatjarà a Yorkshire i s’instal·larà a casa de la vella autora, un casalot fosc i mig en runes, encantat, i de mica en mica anirà descobrint els terribles secrets que s’amaguen entre aquelles quatre parets. La descoberta de fets tan terribles l’ajudarà també a anar comprenent els misteris que minen la seva pròpia vida. El conte número tretze és una novel·la trepidant i captivadora, a moments esgarrifosa, escrita amb ritme i excel·lència narrativa que atrapa el lector des de la primera pàgina.

Títol original anglès: The Thirteenth Tale
Gènere: Novel·la
Autora: Diane Setterfield
Any: 2006
Traducció al Català: Rosa Borràs Montané
Editorial: Editorial Empúries (Grup62)
Col·lecció:
Narrativa
Format: Tapa dura, 400 pàgs, 232x162x39mm

Aquesta entrada ha esta publicada en Llibres. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>