Que tothom ho sàpiga: Ja tenim la majoria social per la independència!

paperetaSegons l’estudi de la UOC “Llengua i identitat a Catalunya 2008“, si se celebrés un referèndum d’autodeterminació els favorables seríem d’entre un 52%, i un 62%, per tant en el pitjor dels casos a dia d’avui estaríem a les portes del 55% favorable que va imposar la Unió Europea en el referèndum d’autodeterminació de Montenegro.

Enquestes com aquesta trenquen els arguments de bona part de la societat que s’hi podria mostrar favorable, però que ara com ara veuen la independència com una utopia, perquè segons ells, no hi ha una majoria social que la reclami, sense adonar-se que si ells mateixos s’hi posicionessin favorablement tindríem el referèndum guanyat de carrer…

Jo estic convençut a més, que molta més gent s’apuntarà al carro de la independència en el moment de la convocatòria real d’un referèndum sobre la autodeterminació. A més, han de passar moltes coses en els propers anys que encara animin més la situació, com per exemple el cas Escocès, que en el marc de la UE és el més semblant al nostre: quan es vegi, que és possible celebrar un referèndum sobre la qüestió dins d’un estat membre de la UE, i que això propicia la ampliació interna de la Unió, molta gent que dubta sobre l’estatus que tindria l’endemà del referèndum la futura Catalunya independent, quedarà sense un dels arguments tòpics de més pes dels detractors.

Per tots aquests motius, cal que tothom ho sàpiga, que se n’assabenti tothom d’aquest estudi, cal que tots els favorables parlem d’aquest tema, perquè acabarem convencent a tots els que creuen que la independència només és un somni, i una utopia irrealitzable.

La independència és possible, si una majoria social prou potent la reclama: la força de la democràcia guanyarà a totes les lleis i constitucions espanyoles que ens vulguin posar entrebancs!

Aquesta entrada s'ha publicat en Política i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>