Ara el FemCAT: Aeroport sobre el mar?

femcatJa portem una temporada, des de fa alguns anys que periòdicament diferents agents socials, economistes, o polítics, van deixant anar la idea de que ja hem de pensar en la ampliació de l’Aeroport del Prat (quan encara no s’ha acabat ni la Terminal Sud), perquè si se sosté el ritme de creixement actual, arribarà a la seva saturació en aproximadament 10 anys, i que s’ha de fer ni més ni menys que sobre el mar… En aquesta ocasió ho diuen des de la fundació FemCAT (que aglutina alguns dels empresaris més importants del país), i és clar, es veu que han visitat l’aeroport de Hong Kong a la Xina, i han quedat enlluernats…

Al meu entendre el que s’ha de fer és canviar el model de país, i en conseqüència el model aeroportuari… des de Catalunya sovint es critica el centralisme espanyol que ho acapara tot a Madrid, i es reclama que hi hagi una descentralització, quan en realitat el que es vol és una recentralització cap a Barcelona… Així doncs, molts dels que reclamen una descentralització a l’estat, tenen com a model de país per a Catalunya ni més ni menys que el centralisme, i el seu model d’aeroports no n’és una excepció…

Així doncs, el que cal plantejar-nos és si és imprescindible de fer créixer l’Aeroport del Prat il·limitadament, quan hi ha l’Aeroport de Girona, i el de Reus a tan sols una hora de Barcelona per carretera, a més de que estaran connectats ambdós amb Barcelona pel Tren d’Alta Velocitat, i que les principals capitals europees tenen més d’un aeroport al seu voltant. A banda de potenciar aquests dos aeroports, que sobretot el de Reus té molt de recorregut per fer, també se’n poden fer d’altres, com el que s’està començant a prop de Lleida, i se’n podria fer algun altre per la Catalunya Central, i evidentment després s’haurien de dotar d’unes bones infraestructures per a comunicar-los tots amb la resta del país. Segurament l’Aeroport del Prat haurà de quedar reservat per a vols intercontinentals, mitjanes distàncies, ponts aeris… i els altres més reservats als vols de curta distància, i a les línies de low cost.

Afortunadament tots els partits amb representació a l’Ajuntament del Prat s’han manifestat sempre en contra de la ampliació de l’aeroport sobre el mar en més d’una ocasió. Esperem que tinguin la capacitat d’influència suficient sobre els seus partits a nivell nacional, o estatal, per fer que aquestes idees, no es converteixin en projectes, perquè aleshores ja només serà qüestió de temps, que s’acabi executant…

No podem permetre que destrueixin els pocs espais naturals que ens queden i la nostra platja, ara que fa quatre dies que l’hem recuperada després de molts anys sense ser apta per al bany…

Més informació:

3cat24.cat: Un grup d’empresaris planteja ampliar l’aeroport del Prat guanyant terreny al mar

(Imatge del projecte d’ampliació extreta de 3cat24.cat)

Aquesta entrada s'ha publicat en Opinió i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>