Ampliant camps de frikisme: Ara l’Scrabble

1er Obert dels Països Catalans de Scrabble en catalàAmb el meu bon amic Joan, sempre fem broma dient que som uns “frikis” de la informàtica i d’internet, i ara tots dos ens hem aficionat al que jo anomeno un nou camp de frikisme: l’Scrabble. Tots dos en paral·lel ens hem apuntat a un club de Scrabble, jo al del Prat, i ell al de Manresa, d’una forma gairebé casual… I aquest passat cap de setmana hem participat tots dos al “I Obert dels Països Catalans de SCRABBLE en català” que han organitzat magníficament la gent del Club Scrabble Manresa, al Hotel Pere III de Manresa.

Mirant la classificació final veig que em consten dues victòries, encara que realment només vaig guanyar una partida, l’altra és perquè en ser imparells sempre li tocava a algú no jugar, i en aquest cas et donaven un punt per no ser penalitzat per aquesta eventualitat. Quedant finalment amb un total de 1773 punts a favor, i 2185 en contra amb un diferencial de -412.Dissabte:
-A la primera ronda contra la Montserrat Hergueta em va fer una pallissa impressionant jo vaig fer 183 punts i ella me’n va fer 510!
-La segona ronda la cosa va estar una mica més igualada, i malgrat que també vaig perdre, només va anar de 5 punts, jo en vaig fer 280, i l’Anna Perales me’n va fer 285
-A la tercera ronda contra la Roser Peramiquel vaig fer 265 punts, i ella me’n va fer 305, aquí la diferència ja creix fins a 40 punts…

Diumenge:
-La quarta ronda em toca descansar.
-A la cinquena ronda torno a escurçar distàncies i em quedo amb 231 punts a només 16 de la Montserrat Torras que me’n fa 247.
-La ronda sisena em torno a distanciar de la meva oponent la Montserrat Albets, que fa 324 punts i jo em quedo en 222, a més de 100 de distància…
-La setena ronda la jugo contra l’Eric Olmedo, que després de gairebé arribar-lo a tenir a 100 punts de distància a mitja partida, en dues jugades magistrals de més de 50 punts m’avança i acaba guanyant amb 304 punts, quedant jo a 281.
-A la darrera ronda, la vuitena, era on m’ho jugava tot, i malgrat que tenia un punt ja de la partida que no havia jugat, volia guanyar-ne una de veritat… i així va ser, jugo contra en David Llussà (a qui els nervis van jugar una mala passada) i el guanyo amb 311 punts contra els seus 210.

Crec que per ser la meva primera participació en competició oficial, no he fet mal paper del tot, he complert els meus objectius que eren: aprendre, passar-m’ho bé, veure l’ambient, i no quedar últim (sóc 4rt per la cua, de 45 participants… jejeje).

Vull felicitar als guanyadors d’aquest torneig, en Miquel Sesé, Lluís de Yzaguirre, i Xavier Cardona, primer segon i tercer respectivament, i com a premis especials hi ha el de’n Joan Ramón Manchado, que té la millor puntuació amb 683 punts, i el company del Club Scrabble Prat Albert Rodríguez que té la millor jugada amb 158 punts per la paraula Declamin.

PD: Vull matisar el terme friki, perquè cap escrablista se senti ofès, ara mateix l’Scrabble és encara una disciplina friki, perquè és un joc encara força minoritari, sobretot pel que fa a clubs i competicions, però la cosa s’està movent molt, i hi ha molta gent treballant molt per fer créixer aquest joc, i aviat serà un joc tant prestigiós com els escacs.

Més informació:

-Club Scrabble Prat: Èxit al I Obert dels Països Catalans celebrat a Manresa

-Diari Avui: L’autor dels mots encreuats del diari ‘Avui’ guanya a Manresa el primer campionat de scrabble dels Països Catalans

Aquesta entrada s'ha publicat en Scrabble i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>