Europarl.cat encara respira, dona-li aire!

Fa una estona he rebut un correu-e amb una crida per donar suport al web Europarl.cat, la versió catalana no oficial del Parlament Europeu feta per Miquel Català, un informàtic de la Granja d’Escarp (Segrià) fa alguns mesos. El podeu llegir a continuació tal com l’he rebut:

“Només dos minuts.

Cal que entreu a la pàgina web del parlament europeu i cliqueu a la pestanya del català, i després reenviar el correu.

Si la visitem molta gent no eliminaran la versió catalana!

Web del Parlament Europeu:

http://www.europarl.cat/


Aquest lloc web és una traducció calcada, perfecta i impecable de la web del Parlament Europeu feta per un jove de Lleida. Ho sembla, però no és el web oficial. Malgrat que el web autèntic està traduït a més de vint llengües europees, moltes de les quals amb molt menys parlants que el català (*), el Parlament Europeu ha denunciat el plagi i vol fer tancar la versió catalana.

Si fins ara no s’ha tancat és simplement perquè s’han quedat sorpresos de les moltes visites que ha rebut. Per tant, passeu -si us plau- aquesta informació als vostres contactes: com més visites més possibilitats hi ha que s’ho repensin!

(*) Llengües com el letó, l’estonià, el finès o l’eslovè, així com el maltès -amb només uns 300.000 parlants- tenen estatus de llengua oficial a Europa; en canvi, el català, amb uns 9.500.000 parlants i tot i ser la desena llengua europea en importància, no té cap reconeixement en l’àmbit europeu.

PASSA-HO, si et plau.

Gràcies!!!!”

També hi ha oberta una causa al facebook anomenada “Defensem europarl.cat” a la qual us hi podeu adherir.

Jo realment creia que el web ja estava tancat, ja que feia molt temps que no en sentia a parlar.

Aquí us poso un recull de notícies publicades sobre el tema:
-Un noi crea una web de l’Eurocambra en català (03/02/2008)
-L’Eurocambra avisa que la còpia de la seva web en català és “il·legal” però no gosa denunciar-ne l’autor (07/02/2008)
-Europarl.cat pot desaparèixer avui mateix (16/04/2008)
-La web en català del Parlament Europeu continua oberta (16/05/2008)
-L’Europarlament tindrà web oficial en català a l’octubre (15/07/2008)

Aquesta entrada s'ha publicat en Suport i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>