hits mobile: “Hablamos tu idioma” – Atenció en català?

hitsmobileFa una setmana aproximadament vaig llegir a NacióDigital.cat que ha nascut una nova companyia virtual de telefonia mòbil, que es diu “hits mobile”, visito la seva pàgina web, i veig que està tota escrita en castellà, però hi diu: “Hablamos tu idioma” (parlem el teu idioma), jo encuriosit, i alhora esperançat em fixo en el racó de dalt a la dreta, on s’hauria de poder escollir el teu propi idioma (com ells presumeixen…), i trobo que els idiomes disponibles són: Español, English, Français, Deutsch, Românâ, i l’àrab (properament).

Penso que com que tenen sensibilitat per esforçar-se a emprar les llengües dels immigrants, entendran que a l’estat (el mercat al qual s’adrecen) hi ha llengües molt més parlades que aquestes, i que a més son pròpies del territori i oficials, així que em decideixo a escriure’ls el següent correu-e, lògicament ho faig en català, perquè a més de que em sembla recordar que m’han dit que parlen el meu idioma, veig que la seu social de l’empresa és a Paterna al costat de València, i penso que no els serà massa difícil de trobar algun empleat que parli català…

Assumpte: Atenció en català?

Text complet del missatge:
“Benvolguts/des,

Us escric aquest correu electrònic, perquè he vist que dieu “hablamos tu idioma, atención al cliente multi-idioma”, i a la llista d’idiomes del lloc web, no hi he trobat el meu idioma, que és el català, ni tampoc el basc o el gallec, totes tres llengües cooficials de l’estat, en canvi hi he vist l’anglès, el francès, l’alemany, el romanès, i properament també l’àrab, aplaudeixo la iniciativa de fer l’esforç de posar el web en tots aquests idiomes, que són parlats per molts immigrants, i segur que se sentiran més còmodes emprant el seu idioma per contactar amb vostès, igual que ens passaria als que parlem català, basc, o gallec, que segur que som molts més, que els d’aquests altres idiomes…

Moltes gràcies per la seva atenció.”

De moment no n’he rebut resposta, però no perdo l’esperança… O potser és que realment no parlen el meu idioma i fan publicitat enganyosa? Potser d’aquí a uns dies els tornaré a escriure en un dels idiomes que diuen que parlen, per veure que responen…

Aquesta entrada s'ha publicat en Campanyes i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>