Foxmarks: Les teves adreces d’interès sempre accessibles

foxmarks_300Amb la gran mobilitat a la que estem subjectes avui dia, i gran diversitat d’ordinadors que fem servir (el de sobretaula, el portàtil, el de la feina, el de classe, el de la biblioteca, el d’un cibercafè, el d’un amic…), molt sovint els que estem acostumats a fer servir les adreces d’interès del nostre navegador, ens trobem que necessitem mirar un web que vam desar als favorits, però del navegador d’un altre ordinador, així que no podrem consultar aquell web… Afortunadament, ja hi ha algú que ha pensat en aquests problemes que molts tenim, i ha creat una eina que ens els resoldrà definitivament.Aquesta eina es diu “foxmarks” que principalment és un complement per al navegador Firefox per a sincronitzar les adreces d’interès en diferents ordinadors. Per exemple: si tenim l’ordinador de casa, un portàtil, i el de la feina, podrem tenir sempre disponibles les mateixes adreces d’interès a tots els ordinadors mitjançant aquest complement, de forma que quan n’afegim una de nova a qualsevol dels nostres ordinadors, quedarà també emmagatzemada en un servidor a Internet, així quan estiguem en un altre dels nostres ordinadors, aquest complement es connectarà amb el servidor, i si hi ha una nova adreça emmagatzemada, es descarregarà també al navegador en el que estem en aquest moment.

Si en canvi ens trobéssim amb que necessitem accedir a les nostres adreces d’interès en un ordinador que no és nostre, i on no volem que hi quedin emmagatzemades (com en un cibercafè, a la biblioteca, o a l’ordinador d’un amic…), tenim una altra opció, que és emprar el servei “My Foxmarks“, en aquest cas entrant amb el nostre correu-e o nom d’usuari i contrasenya trobarem una pàgina web on sortiran totes les nostres adreces d’interès, ordenades de la mateixa manera que als nostres navegadors, i on evidentment també podrem modificar-les, reordenar-les, esborrar-les, afegir-ne de noves…

Una altra aplicació important d’aquesta eina, que ens serà útil encara que només fem servir un sol ordinador, i que no necessitem mai consultar les nostres adreces d’interès fora de casa, és fer-la servir com a còpia de seguretat de les adreces d’interès, així si se’ns espatlla l’ordinador, ens assegurarem que mai més les perdrem, ja que (quan tinguem l’ordinador reparat, o un de nou) només caldrà tornar a instal·lar aquest complement al nostre Firefox, configurar-lo amb el nostre compte, i a continuació recuperar totes les nostres adreces d’interès com si res no hagués passat.

Com s’instal·la?
Instal·lar un complement al Firefox és molt fàcil, només cal anar al menú “Eines” i triar “Complements”, s’obrirà una nova finestra des d’on afegirem els complements que creiem necessaris, en aquest cas només caldrà posar la paraula “foxmarks” a la caixa de cerca, i ens sortirà el primer de la llista, a continuació cliquem el botó “Afegeix al Firefox…”, es descarregarà i instal·larà, un cop instal·lat ens demanarà que reiniciem el navegador, i ja estarà operatiu. Ara només caldrà configurar-lo al nostre gust, i crear-nos el nostre compte on s’emmagatzemaran les dades amb l’assistent que porta incorporat.

Opcionalment aquesta aplicació també permet d’emmagatzemar tots els noms d’usuari amb les seves respectives contrasenyes dels diferents serveis via web (com les dels correus-e, el teu usuari d’un fòrum, o del teu blog…) que tenim desades al navegador, jo personalment no faig servir aquesta funcionalitat, ja que des del punt de vista de la seguretat i la privacitat de les dades personals, em sembla que que si algú (amb mala baba) pogués fer servir totes les nostres contrasenyes descobrint-ne només una sola, seria una mica perillós, especialment si tenim desades les contrasenyes del banc, o d’altres serveis importants… Si malgrat tot ens decidim a fer servir aquesta part de la aplicació, serà de vital importància fer servir una contrasenya ben llarga i complicada…

Pels que encara feu servir Internet Explorer, no hi ha cap versió definitiva per al navegador de Microsoft, tot i que hi estan treballant, de moment ja hi ha una versió beta (que com ja sabreu son versions de prova, i no garanteixen que no hi pugui haver errors), per tant val més que us passeu al Firefox, que és gratuït, de codi lliure, està desenvolupat per una comunitat grandiosa, i a més està disponible des del primer dia en català gràcies a la gent de Softcatalà!

Aquesta gran eina, només té un problema, que si per recordar-la la poseu a les vostres adreces d’interès, quan sigueu en un ordinador que no es vostre no la podreu fer servir… així que com diria la meva avia: Mengeu cues de pansa!

Aquesta entrada s'ha publicat en Consells tecnològics i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>