El PP i el .CAT

Imatge del web de la campanyaAquests darrers dies, el Partit Popular de Catalunya està fent una campanya on la seva nova presidenta, Alicia Sánchez-Camacho, s’identifica amb el nou president estatunidenc Barack Hussein Obama, a banda de que no deixa de ser curiós que s’identifiqui amb el líder del Partit Demòcrata Americà, quan tradicionalment el PP s’ha identificat més amb els Republicans americans (suposo que segueixen la moda)… jo em volia fixar en un detall més petit (però no per això menys important…) i “internàutic” de la campanya, i és que curiosament al PP s’han decidit a fer servir el .CAT, però val a dir que d’una forma molt estranya, curiosa, i contradictòria…

Podem escoltar les falques de la ràdio, i veure els vídeos de la campanya, on curiosament a l’anunci en català diuen l’adreça www.100solucions.es, i en castellà diuen www.100soluciones.cat, és una utilització totalment incoherent… He estat fent proves i també tenen la versió coherent catalana www.100solucions.cat, però no la castellana www.100soluciones.es (encara resultarà que el PP discrimina el domini .ES…), a més totes les versions adrecen directament a la web en castellà malgrat que la web està disponible tant en català com en castellà.

Realment no entenc que volen transmetre amb això, hi ha un missatge polític? Només és un truc publicitari per fer que la gent en parli? (com jo en el meu blog), o que la gent encuriosida entri dues vegades a la web? La primera vegada que vaig sentir la falca a la ràdio va ser en castellà, i quan al final deien la adreça en castellà, i amb .cat al final, vaig rebre-ho com una bona notícia normalitzadora del domini que representa els webs en català, o que parlen sobre coses catalanes (encara que sigui en un altre idioma) i com un possible senyal de catalanisme, però quan vaig sentir la falca en català, vaig entendre que alguna cosa estranya hi havia…

Crec que fins ara el PPC era l’unic partit català que no havia fet servir el .CAT, i això l’acosta a la normalitat política, potser aquests son els nous aires que porta la nova presidenta? Esperem que en properes ocasions la utilització del .CAT sigui més coherent…

Aquesta entrada s'ha publicat en Política i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>