e-Periódico, el diari multiplataforma que no s’arruga!

Aquest dilluns vaig tenir el privilegi de ser convidat a la redacció d’El Periódico, amb una quinzena de blogaires i tuitaires més: Hi havia l’Ernest Benach (expresident del Parlament), la Trina Milan (presidenta de Stic.cat), els joves periodistes Álvaro Martínez, Joan Salicrú, Eduard Martín-Borregon i Bertran Cazorla (també pratenc). Els politòlegs Nacho Corredor i Clara Chinchilla. En Josep Maria Ganyet, col·laborador de RAC1, en Valentí Sanjuan, la professora de periodisme digital Cristina Ribas, els periodistes Marc Roca (d’Escacc), i Dídac Boza (director de La Malla). I en Joan Ayats (blogaire de l’Osonosfera). Que vam ser convidats per en Saül Gordillo, que actualment és consultor en social media d’El Periódico, perquè el director Enric Hernàndez, el subdirector Joan Manuel Perdigó i el redactor en cap Pep Puig, ens expliquéssin la nova aposta a la xarxa del diari, l’e-Periódico, que després d’uns mesos en proves al web, s’acaba de posar en funcionament.

Fins ara El Periódico comptava amb l’edició clàssica de paper, i l’edició digital a través del web. Dos productes ben diferenciats, que no tenen exactament el mateix contingut, i que a més la primera és de pagament, i la segona gratuïta. A partir d’ara a més compten també amb una tercera versió “hibrida”, a mig camí de les altres dues, ja que té fonamentalment el contingut de l’edició en paper, però en format digital i multiplataforma. Es pot consultar des de l’ordinador via web (amb una versió de l’aplicació en flash, que en el futur estarà també en html5), des del mòbil (amb una versió web específica compatible amb tots els dispositius, i amb futures aplicacions per a iPhone i Android), i als tablets (amb aplicació per iPad, i una futura aplicació per a tablets Android).

Pel que he pogut provar l’e-Periódico, ve a ser el diari de paper de tota la vida, però en format digital, i amb l’afegit que les fotografies i gràfics es poden ampliar i veure’n galeries, que hi afegeixen continguts multimèdia, com vídeos, i altres possibilitats com adaptar la mida de la lletra, que donen una major comoditat al lector. Per tant no és simplement una versió en PDF del diari de paper (tot i que també s’hi pot accedir des d’aquesta aplicació), sinó que són unes aplicacions que permeten llegir el diari, però adaptats a les necessitats (i limitacions) de cadascun dels dispositius pels que estarà disponible. Un altre factor que diferenciarà aquesta tercera pota de les altres, és que cap a les 8 del vespre es podrà consultar un avançament de l’edició de l’endemà, que estarà disponible completament a partir de les 4 de la matinada, depenent del tancament de l’edició. Per altra banda també els permetrà llançar una edició especial del diari en cas que hi hagi algun fet extraordinari.

Aquesta tercera versió, com he dit serà una mena d’híbrid, a mig camí de les ja tradicionals, també en el seu cost. Ja que ara inicialment tindrà un preu de llançament de 2,99€ pels primers tres mesos (un diari de cada dia costa 1,20€, multipliqueu per 90 dies!). I després ens hi podrem subscriure per 99,99€ l’any (multipliqueu 1,20€ per 365, i encara ens falten els caps de setmana!). Si algú ho vol podrà comprar un sol diari per tan sols 79 cèntims. I els subscriptors de l’edició en paper també hi poden accedir.

En resum, em sembla una aposta molt interessant d’aquest mitjà per trobar un nou nínxol de mercat, que està en les aplicacions, i sobretot en els tablets, que és on es podrà llegir més còmodament l’e-Periódico, com si estiguéssim passant pàgines del diari de paper, però sense que se’ns arrugui!

També n’han escrit:

Aquesta entrada ha esta publicada en Mitjans de comunicació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: e-Periódico, el diari multiplataforma que no s’arruga!

 1. Andreu diu:

  Molt interessant. Precisament avui l’he provat, ja que m’hi he pogut subscriure gratuïtament durant 6 mesos gràcies a la’cord d’EP amb diverses universitats. No hi és la meva (UAB, té collons) però sí la UOC on hi he col·laborat.

  Espero a veure l’aplicació per Android :)

 2. Francesc Gelabert Ribas diu:

  Jo també l’estic provant i m’agrada força. També espero l’aplicació per Android. La d’iPad fa molt bona pinta (és molt semblant a la versió flash per a PC), espero que les d’Android (mòbil i tablet) estiguin a l’alçada.
  Gràcies per comentar!

 3. Retroenllaç: e-Periódico, innovació de la comunicació « llumperlaCLARAboia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>